30 d’agost 2008

La web 2.0, què és això?

Carmen Betanzos Pérez i Fernando García Páez ens fan una presentació molt il·lustrativa i clara sobre les aplicacions de la web 2.0 a l'aula.

A més ens ofereixen una sèrie de recursos de consulta per a aprofundir en el tema.
Recordem que les eines de la Web 2.0 són gairebé totes lliures, gratuïtes, en línia, interactives i fàcils d’utilitzar.

Ens poden anar molt bé per a crear les nostres propostes pedagògiques, webquest, tutorials, per a treballar de forma cooperativa entre nosaltres, i també poden i haurien de ser útils al nostre alumnat per a realitzar i presentar els seus treballs: crear presentacions, desar música, comunicar-se entre ells i entre elles, i moltes coses més.



View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: educacion2.0 infantil)

Altres enllaços de web 2.0:

Introducing Web 2.o concepts
Web 2.0
Creative Web 2.0 Learning
Qué es Web 2.0
La Web2 i les seues aplicacions didàctiques

27 d’agost 2008

L'aprenentatge per competències (II)

En el marc del programa de formació per al professorat de tecnologia, "L'ús metodològic dels projectes a l'aula de tecnologia", el 30 de gener de 2008, a l'auditori de CosmoCaixa, l'Antoni Zabala va pronunciar la conferència "L'aprenentatge per competències. Del currículum a l'aula: un repte per a la tecnologia"

L'Antoni Zabala presenta com la noció de competència ha arribat al món educatiu i s'ha incorporat com un element clau en la concepció dels aprenentatges.
La seva conferència mostra com s'ha d'orientar el desenvolupament curricular per donar resposta a aquest repte, en el qual, la tecnologia, per la seva pròpia idiosincràsia, té els elements per contribuir a les competències bàsiques.
Edu3.cat



26 d’agost 2008

L'aprenentatge per competències (I)

En el marc del programa de formació per al professorat de tecnologia, "L'ús metodològic dels projectes a l'aula de tecnologia", el 30 de gener de 2008, a l'auditori de CosmoCaixa, l'Antoni Zabala va pronunciar la conferència (publicada en xtec) "L'aprenentatge per competències. Del currículum a l'aula: un repte per a la tecnologia"

L'Antoni Zabala presenta com la noció de competència ha arribat al món educatiu i s'ha incorporat com un element clau en la concepció dels aprenentatges.
La seva conferència mostra com s'ha d'orientar el desenvolupament curricular per donar resposta a aquest repte, en el qual, la tecnologia, per la seva pròpia idiosincràsia, té els elements per contribuir a les competències bàsiques.

També podem llegir l'article de Zabala: "L'ensenyament de les competències"

Edu3.cat




25 d’agost 2008

Comunitats d'aprenentatge: Principis

Ramón Flecha en les Jornades del Berritzegune de Sestao

Ramon Flecha ens planteja bases i principis de les Comunitats d'Aprenentatge


15 d’agost 2008

L'ordinador per a la Societat de la Informació

El sistema tecnoeconómic de la Societat de la Informació no té una geografia de països, sinó de xarxes. Xarxes d'informació i tecnologia que inclouen o exclouen persones, empreses, ciutats, regions o àrees de ciutats i regions, segons el valor que tinguen des del punt de vista del sistema econòmic. És, doncs, una estructura de nodes i xarxes que travessen en certa manera tots els països. Davant d'això podem considerar com obsoleta la dicotomia Nord-Sud. En Àfrica del Sud, posem per cas, els centres financers i tecnològics de Johannesburg estan integrats en les xarxes mundials, però els milions de persones que habiten en el suburbi de Soweto estan marginats del nou sistema. A escala mundial es calcula actualment que unes dues terceres parts de la població estan excloses dels extraordinaris beneficis de la revolució tecnològica i de la nova economia. Però per a l'altre terç (o per als dos terços depèn dels països), les perspectives de progrés són extraordinàries si s’aprofiten, ja que posa a l'abast de tot el món (a condició que la gent estiga educada) el potencial de coneixement, informació i comunicació que tradicionalment estava concentrat en les elits socials, econòmiques i polítiques. No és estrany doncs que en abril del 2.007, Bill Gates, fundador del gegant informàtic, i, actualment, un dels homes més ric del món, presentara en Xina, junt amb el premi Nobel de la Pau Mohamed Yunus una iniciativa, l’«Unlimited Potencial» (Potencial Il•limitat), que pretenia dur Windows i Internet als més desfavorits, considerant els mil milions de pobres, com els pròxims clients immediats de Microsoft, habitants de països pobres que no tenen accés a la tecnologia, permetent accedir al programari de la companyia nord-americana per tres euros. La iniciativa establia l'any 2015 com la seua meta per a arribar als primers mil milions d'aquests del 5.000 milions d’«exclosos digitals», com el propi Gates els anomenava. Dos mesos més tard Siguen Maloney, president de vendes de la “Intel Corporation”, una de les empreses multinacionals més importants en la fabricació de microprocessadors i circuits integrats especialitzats per a plaques base de computadora que s’associava a “Asustek Computer”, empresa dedicada a la fabricació d‘ordinadors, anunciava a Taiwan, la creació d’un ordinador portàtil de baix cost, entre 200 i 500 dòlars, per a xiquets i xiquetes de països pobres, amb la fi de competir amb el projecte de la Fundació «Un Portàtil per Xiquet », (OLPC en les seues sigles en anglès: One Laptop Per Child), promogut per Nicholas Negroponte amb la fi d’apropar les noves tecnologies als xiquets i les xiquetes dels països en vies de desenvolupament, que ja havien anunciat un ordinador de 100€, que després pujaria a 175€ fabricat per Quanta Computer, líder en el negoci d'emsamblar ordinadors portàtils que acceptava quedar-se amb un benefici per màquina que no superava els 3 dòlars, bastant menys del que obté venent ordinadors tradicionals.
No obstant això fa uns mesos, en gener de 2008, Intel anunciaria la separació definitiva del projecte. No n’hi ha cap dubte que la revolució informacional aporta una millora que condiciona de vida de la població, però, alhora, es troba amb un gran nombre de problemes, sobretot perquè arrossega el tema de les desigualtats de la Societat Industrial, i que ara es generen de noves, com, per exemple, les digitals
.

11 d’agost 2008

Sobre els wikis educatius

El company Rafa Mollà, de l'IES Politècnic de Castelló ens possibilita escoltar la conferència de Sergio Mestre sobre els "Wikis Educatius"

La conferència tingué lloc en les "Jornades de Novadors-08", i com veiem en el vídeo va estar presentat per un altre conegut company, Vicent Campos

Wikis Educativos_Novadors_08 from Rafa Mollà on Vimeo.

05 d’agost 2008

Education for citizenship

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, amb el vot favorable dels seus 7 magistrats, li diu NO al govern de Camps per considerar que ha hagut una invasió de competències de l'Estat per part de la Generalitat.
Com ja sabem el govern valencià es proposa impartir les classes d'Educació per a la Ciutadania en anglès; i com alternativa l'alumnat podia fer un simple treball escolar, també en anglès, en lloc d'assistir a classe.
Lluny de qualsevol aspecte pedagògic, que són els que han de primar sempre en el procés d'ensenyament-aprenentatge, la Conselleria d'educació, contrària a incloure el curriculum en particular i l'assignatura en general que marca la LOE imposava els seus propis criteris de base estrictament polític i posava pals a les rodes en el desenvolupament normal de l'Educació per a la Ciutadania.
Recorreguda aquesta descafeinada bestiesa, molt ben organitzada, cal reconeixer-lo, els magistrats s'han pronunciat suspenent de manera cautelar l'anomenada opció b, que permetia als i a les alumnes aprovar l'assignatura amb la redacció d'un treball per trimestre, el tema del qual triarien les famílies.
Alhora, la sentència, també afecta a l'avaluació, en un idioma no oficial, que el Govern valencià havia associat a la matèria en l'Educació Secundària Obligatòria (ESO).
Però lluny d'allò que el bon seny dictamina i que seria la retirada del projecte per part del conseller d'Educació, Font de Mora, aquest valora "molt positivament" l'acte del TSJ, assegurant que no veta que les classes puguen ser impartides en anglès.
Aquesta negativa podria suposar per a l'alumnat, si el TSJ prohibeix definitivament l'opció b, el suspens en l'assignatura i per tant la no obtenció del títol de Graduat en ESO.
Mentre que els sindicats van celebrar que s'haja frenat "l'atropellament a la dignitat del professorat", la Confederació Nacional de Pares de Família i Pares d'Alumnes (Concapa) valenciana, amenaça, davant la sentènia amb l'objecció de consciència.

altres entrades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads 468x60px

Social Icons

Featured Posts