La dotació d'ultraportàtils als centres per part del govern ens invita a la reflexió sobre el contingut i la forma de la notícia.
Per una banda tenim la seua utilitat dins de l'aula, per part del professorat i l'alumnat i per una altra els components en sí, o millor, el material d'eixos components.
Per a l'inici d'aquesta reflexió podem començar amb l'article de Jordi Adell, professor de la UJI de "Noves tecnologies aplicades a l'educació i creació de materials per a entorns tecnològics d'ensenyament/aprenentatge", un nom llarg per a l'assignatura, que ja ens pronostica que les seues opinions han de crear opinió; però no per això, eixa opinió sempre ha de ser acceptable i indiscutible, ben be al contrari, per eixa mateixa raó, totalment opinable i discutible.
Així, per una banda tenim el seu article: L'Escola 2.0 en Catalunya: i la seua Didàctica?. Recomane més els comentaris que no pas el post en concret.
Per altra banda, en el programa "Angles" de la XTC (Xarxa de televisions locals de Catalunya): l'Escola 2.0. i que participen: Pere Marqués, Professor UAB, Francesc Colomé, Secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Rosa Cañadell, Portaveu del Sindicat USTEC – STEs i Yolanda Españó de la FAPAC.