03 de maig 2014

Entre mestres: Una pedagogia sense precedents

Onze alumnes, 1 professor, 12 dies de classe. Un documental produït per ALEA sobre una experiència educativa innovadora. Una trobada entre la vida i l'educació a través de l'autoconeixement en classe. Experiència basada en la mirada "educar apoderant"
  Carlos González un professor d'ensenyament secundari de matemàtiques i físiques amb 24 anys d'experiència què ha deixat la docència per a divulgar una nova forma d'entendre l'educació. 
Al grup d'adolescents, 11 xics i xiques d'entre 16 i 18 anys, no es coneixien entre si, desmotivats se'ls imparteix unes classes que s'ixen de l'habitual amb la ferma voluntat que recuperen l'interès.  Són les vivències entre Carlos i els onze alumnes, seleccionats en un càsting, durant dotze dies. 
El mestre intenta despertar en els xics la capacitat de conèixer-se, creant un ambient que els ajude a descobrir els enormes potencials que habiten en el seu interior. Les claus de l'experiència: respecte, confiança i provocació. 
És un salt quàntic en l'ensenyament. Les càmeres entren en la rutina de professor i alumnes de forma no intrusiva, fins al punt que en poques hores tant un com uns altres semblen haver oblidat la seua presència. 
L'experiència dura 12 dies en el mes de juliol de 2012 a Barcelona i mostra que no tot està perdut. El seu missatge, en aquests temps de reformes sense sentit, és absolutament necessari. 
Una vegada establits els rols, el professor fa tot el possible per provocar a l'alumnat perquè s'isquen d'ells i per "fomentar el seu autoconeixement". 
La forma: parlant, parlant tots molt. Del concepte que "tots són mestres" i que tots aprenem de tots sorgeix el títol del documental. 

altres entrades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ads 468x60px

Social Icons

Featured Posts