Acabe de llegir una experiència, en EducaRed, l'autor de la qual, Tomás Guajardo és professor d'economia de l'IES Pablo Gargallo de Saragossa i de Didàctica d'economia en la Universitat de Saragossa.
En ella es descriu la utilització del bloc com eina de treball compartida entre l'alumnat i el professorat, centrant-se en dues parts: - El blog com eina de treball per a l'alumnat: Amb els weblogs els i les alumnes realitzen entrades sobre: activitats del llibre de text, temes de debat, resums de premsa econòmica, reflexions visites i activitats extraescolares, temes transversals i interdisciplinars, treballs d'ampliació, etc. Amb el notificador de blogs del programa feedness el professorat coneix a temps real les entrades que estan realitzant els i les alumnes en els seus respectius blogs, per la qual cosa el control de les tasques és automàtic.Ampliant la notícia tenim un interessant tutorial de videobloc en xtec
- Economyblog: És un videobloc per a ús de la pissarra digital, mitjançant aquest videoblog la composició d'una notícia d'economia tipus seria la següent: a) Una primera part dedicada a text i imatge fixa per a resumir la notícia en aquells aspectes més importants; b) Una segona part en la qual es captura un video de capacitat limitada per a la seua fàcil reproducció amb la banda ampla adsl. Aquest video es basa, principalment en informació econòmica dels serveis informatius de cadenes de TV o reportatges específics d'un tema.
on ens comenta com el vídeo via Internet, un dels principals recursos audiovisuals, que es resistia a ser introduït al treball a l'aula, comença a estar a l'abast. Entre les diferents opcions dels portals que ens permeten de forma fàcil compartir clips de vídeo s'ha establert una dura pugna per veure quin d'ells és el que més ofereix i, a més, ho fa de la manera més senzilla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada